Over ons

 

Wij zijn Rieno & Sharon Janssen en samen met onze dochters

(Maxime '08 en Isabelle '10) en onze trouwe Rhodesian Ridgeback Luca wonen wij in Veghel (NB).

Het kon dan misschien wel een wens zijn, maar we waren ons er ook heel goed van bewust dat het aanschaffen van een hond een weloverwogen keuze moest zijn.  Past een hond in ons leven en zo ja, welk ras past dan het beste bij je? 

Een goede bekende van ons, met een prachtige Rhodesian Ridgeback, informeerde ons over de Rhodesian Ridgeback Club Nederland (RRCN) en haar fokker, waar ze zo over te spreken was. We zochten contact met de RRCN en daaruit volgde een eerste afspraak met onze fokker. Na een goed doortastend gesprek met 'kennel Dharuba' over het ras, over wie wij zijn en wat wij een Rhodesian Ridgeback kunnen bieden, kregen wij de wens om voor dit ras te gaan niet meer uit ons hoofd.  Door veel te lezen over de Rhodesian Ridgebacks en je te verdiepen in het sensitieve, stabiele, relaxte, maar ook eigenzinnige karakter van deze honden, voel je of dit de hond is die bij je (gezins)situatie past.

April '19.... 'We zijn er uit, we gaan de fokker terugbellen!'

 

'De allerbeste aanschaf ooit ... is wat wij zo vaak tegen elkaar zeggen, maar daar moet je wel wat voor doen!'

 

We kijken terug op een intensief eerste jaar, waarin we na 8 weken met de puppycursus zijn gestart, daaropvolgend een basiscursus en de jonge hondenklas. Daarna zijn wij zelf met haar gaan trainen. Luca heeft zo'n beetje alles mogen ervaren. We kunnen daardoor met trots zeggen dat we erin zijn geslaagd om van haar een hond te maken die ontzettend prettig is in de omgang, onmisbaar in ons gezinsleven en is opgegroeid tot een sociaal blij ei. We bieden Luca dan ook een warm nest met veel liefde en aandacht, iedere dag volop beweging en een stabiel en gelukkig hondenleven in de breedste zin van het woord.

Dit zoeken wij ook in de mensen die zich aanmelden voor een pup!


Het idee om een nestje te fokken met Luca is ontstaan door de groeiende liefde voor het ras. De vele lovende reacties op Luca's exterieur als Ridgeback en daar bovenop haar ontzettend fijne karakter hebben de doorslag gegeven.

Door volgens het Verenigingsfokreglement (VFR) van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland te fokken denken wij op deze wijze een positieve bijdrage te leveren aan dit mooie ras.
Luca voldoet aan alle verplichte gezondheidstesten die volgens het fokregelement van de rasvereniging verplicht zijn, aangevuld met extra DNA-testen/ onderzoek. Je gunt immers iedere (toekomstige) hondeneigenaar een hond met uitzicht op een gezond hondenleven.


In april 2021 is onze kennelnaam 'Risha Mabèl' bij de Raad van Beheer en FCI geregistreerd.

Deze naam is een combinatie van de namen van onze gezinsleden, zo ontstaan om er samen een onvergetelijk mooie ervaring van te maken.

Ook hebben wij deze naam te danken aan de lieve fokker van Luca die (nog steeds) altijd voor ons klaarstaat en met ons meedenkt, dankjewel Iva!


Via deze website en Social media houden wij jullie op de hoogte wanneer Luca haar eerste nestje verwacht. :)

 

Een hartelijke groet van ons allemaal,

 

Sharon & Rieno, Maxime Isabelle Luca

 

Wij zijn lid van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland.

 

 

*De mooiste foto's op deze website zijn gemaakt door Iva Dekker/  www.dharuba.com

*De prachtige banner van Luca's stamboom en de banner op de homepage zijn gemaakt door Elly Brouwer/ www.dafina-wa-afrika.com