Een pup van Luca

 

Graag willen wij, om teleurstellingen over en weer te voorkomen, hieronder toelichten hoe wij te werk gaan met het toewijzen van onze pups.

 

U kunt zich middels een e-mail aanmelden voor een pup van Luca waarna wij u op onze interesse lijst zetten. Wanneer Luca drachtig blijkt te zijn, nemen wij contact met u op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Mocht de interesselijst te groot zijn, dan maken wij hierin al een voorselectie. N.a.v. deze kennismakingsgesprekken gaan wij een wachtlijst samenstellen.

Wij hanteren hierbij geen nummering. Hetgeen u een pup kunt bieden en ons gevoel daarbij is wat voor ons de doorslag geeft. Uiteraard hoort u daarna van ons of u op deze wachtlijst komt te staan of niet. Deze wachtlijst biedt helaas nog geen zekerheid.

 

Nadat de pups geboren zijn zullen wij eerst de tijd nemen voor de verzorging van Luca en haar pups. Wanneer dit allemaal stabiel is, nemen wij contact op met alle mensen op onze wachtlijst en laten wij weten of er een pup voor u bij zit. Dit hangt af van een aantal factoren, namelijk het aantal geboren pups, de wensen reu/teef, wel of geen ridge en eventuele ridge-fouten. Ons gevoel geeft uiteindelijk de doorslag. Wij zullen u dus na de geboorte mededelen of uw plaats op de wachtlijst het gewenste vervolg gaat krijgen en er een pup aan u wordt toegewezen.

 

Ongeveer drie weken na de geboorte beginnen wij met het ontvangen van pup-bezoek. Elk weekend bent u van harte welkom om de pups te komen bewonderen. In deze periode zoeken wij naar het beste thuis voor iedere pup, waar mogelijk rekening houdend met uw wensen. Pin uzelf niet vast op één enkele pup, maar geniet van alle pups. Na 7 weken hebben wij een goede inschatting kunnen maken welke pup het beste bij u past. Dan krijgt u dus ook pas te horen welke pup met u mee naar huis mag. Rond 8 weken is het dan zover, uw nieuwe gezinslid mag mee naar huis!

 

Een pup van Luca geven wij het onderstaande mee:

 

 • Gefokt volgens de richtlijnen van de RRCN https://www.rrcn.nl/verenigingsfokreglement-vfr/ 
 • FCI stamboom
 • EU dierenpaspoort
 • Informatiemap vol tips en tools
 • Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en nagekeken door onze dierenarts
 • Vanaf de geboorte 8 weken vol liefde en aandacht en in het nest al veel aandacht voor zindelijkheidstraining
 • Een koopcontract door ons en u ondertekend
 • Staan wij voor u klaar om vragen te beantwoorden of om u te helpen waar nodig

 

Wat verwachten wij van u?

 

 • Wij vinden het belangrijk dat onze pups een liefdevol en huiselijk onderkomen krijgen bij mensen met een actieve levensstijl, zodat de hond de beweging krijgt die hij/zij nodig heeft
 • U beschikt over een basiskennis over het hebben en houden van honden en met de nadruk op het ras Rhodesian Ridgeback
 • Openstaan voor het volgen van een training die past bij de Rhodesian Ridgeback